Solliciteer in
1 minuut

‘Wij houden de zaak draaiende’

Onze technische mannen van Extend

Goed werkend materieel en gereedschap vinden we belangrijk. En ook een opgeruimd bedrijventerrein waar alles op de plek ligt waar het hoort. Voor de veiligheid van medewerkers, een efficiënter bedrijfsproces én voor onze uitstraling. Twee collega’s -de derde geniet nu van zijn pensioen- zorgen dagelijks voor de technische en logistieke ondersteuning. Zij zijn officieel in dienst bij Extend, maar voelen zich op hun plek bij De Groot Vroomshoop. Extend adviseert en ondersteunt bij sociaal ondernemen. Jan, Bertus en Herman delen hun ervaringen.

In de buitenlucht – Jan
Ik werk nu twee jaar bij De Groot Vroomshoop. We zorgen ervoor dat het terrein opgeruimd en netjes blijft. Hierin hebben we veel vrijheid. We weten van elkaar wat er allemaal gedaan moet worden en wie wat doet. Onze leidinggevende kijkt ons niet op de vingers. Het resultaat telt. Het grootste gedeelte van mijn werkzaamheden doe ik in de buitenlucht. Heerlijk! Ik heb het hier erg naar mijn zin.

Goede sfeer – Herman
Ook ik heb het erg naar m’n zin bij De Groot Vroomshoop. Ik werk er inmiddels zo’n vijf maanden. Ik verricht allerlei hand- en spandiensten, zoals het bijvullen van het accuwater voor de heftrucks, het sorteren en verplaatsen van materialen en het opruimen van het terrein. De sfeer die er heerst is goed en de onderlinge samenwerking met de collega’s is erg fijn. Naast het serieuze werk is er ruimte om plezier met elkaar te hebben. Bijkomend voordeel is dat ik op de fiets naar mijn werk kan.

Sorteren en scheiden – Bertus
Ik ben sinds april met pensioen. Voorheen was ik vrachtwagenchauffeur, maar dat beroep kon ik op een gegeven moment niet meer uitoefenen. Via Extend ging ik vijf jaar geleden bij De Groot Vroomshoop aan de slag. In het begin ruimde ik alleen het terrein op. Toen er collega’s bijkwamen konden we meer doen. Samen zorgden we bijvoorbeeld ook voor de sortering van materialen die terugkomen van de bouwplaatsen. Dat is een hele klus. Verschillende materialen moeten gescheiden worden met het oog op mogelijk hergebruik. Ik geniet nu van mijn pensioen, al mis ik mijn collega’s wel. Wel fijn dat ik meer tijd heb voor mijn hobby’s, zoals biljarten.

Ontwerp en realisatie: Catapult creëert