Solliciteer in
1 minuut

‘Ruim 40 jaar bij dezelfde werkgever’

Egbert, machinaal houtbewerker

Waar vind je ze nog? Mensen die een 40-jarig jubileum vieren bij hun werkgever. Hier dus. Ik ging op mijn 15e aan het werk. Na 5 jaar maakte ik de overstap naar De Groot Vroomshoop. Ik werk hier maar liefst 43 jaar. Ik begon in de timmerfabriek, waar ik de zogenaamde koppelunits timmerde en bediende daarna de platenzaag. Dit werd me fysiek te zwaar en ik ben overgeplaatst naar de zaagmachine bij de houthandel. Daar werk ik nu nog steeds aan de machine en op de heftruck.

Het zijn vooral de fijne collega’s die mijn werk leuker maken. In goede tijden, maar ook als het even minder met je gaat. De saamhorigheid vind ik belangrijk. Bij de koppelunits werkten we in een groep van wel 30 man. Ik voel me prettiger in een kleiner team zoals in de situatie nu.

Ik bleef in de jaren steeds vergelijkbaar werk doen en toch voelt elke dag anders. Verschillende houtsoorten gingen door mijn vingers, meer en meer is geautomatiseerd en gedigitaliseerd. Ik heb echt met computers moeten leren werken. Gelukkig kon en kan ik altijd aankloppen bij mijn leidinggevende en collega’s voor advies. Hoge werkdruk ervaar ik niet en er wordt niet op mijn vingers gekeken. Met de jaren werden we als bedrijf wel zakelijker. De wereld verandert en daarin veranderen wij mee. Ik heb nooit overwogen naar een andere werkgever te gaan. Best bijzonder misschien. Maar waarom die gok wagen als je een goede werkplek hebt? Elke dag fiets ik er fluitend naartoe.

Alle ervaring heb ik opgedaan in de praktijk,op de werkvloer. We hebben laatst een aantal jonge collega’s aan kunnen trekken. Geweldig vind ik dat, die mix van jong en oud in het bedrijf. Ik deelmijn ervaringen met ze en zij leren mij nieuwe ontwikkelingen toe te passen. Sinds kort is ons team versterkt met een timmervrouw, goed die diversiteit. Er dreigt een tekort aan vakmensen. Wij steken graag energie in gemotiveerde mensen en leiden ze op in de praktijk. Ze worden klaargestoomd om de oude garde op te volgen. Er komt een dag dat ook ik met pensioen ga. Ik maak mijn tijd graag vol bij De Groot Vroomshoop.

 

Ontwerp en realisatie: Catapult creëert