Solliciteer in
1 minuut

‘Mensenwerk blijft, maar machines zijn welkom’

Michel, meewerkend leidinggevende daken/gevels

Als ik zo terugblik heb ik mooie stappen gemaakt bij De Groot Vroomshoop. Ik ben in 2003 begonnen als leerling en groeide door naar allround timmerman. Net voor de zomer heb ik bij het ROC van Twente de opleiding meewerkend leidinggevende afgerond. Nu ben ik meewerkend leidinggevende bij daken en gevels.

Nieuwe hal, nieuwe machines
Daken en gevels valt onder onze werkmaatschappij Houtbouw. Bij Houtbouw vertalen we maatwerk vraagstukken naar prefab modulaire oplossingen zoals bergingen, daken, gevels en volledige houtskeletbouw. Ik werk in de nieuwe bedrijfshal van Houtbouw die in 2017 gebouwd is. De hal heeft een oppervlakte van 2254 m², maar er werken maar 6 collega’s. De grote, nieuwe machines nemen veel ruimte in beslag. Ze produceren de dakelementen semi-automatisch. Het proces van spijkeren, boren en afkorten is nu geautomatiseerd. Voor de medewerkers is het veel minder belastend werken. Dat is natuurlijk heel fijn. De nieuwe geautomatiseerde dakenlijn levert ons veel meer productiecapaciteit op!

Blijven verdiepen
Werken met zulke geavanceerde machines is geweldig uitdagend, maar tegelijk ook even wennen. We moeten de software van de machines goed kennen. Soms hebben we storing, dan heb ik een heel korte en directe lijn met de leverancier. Ik vind het belangrijk om mij in de software te blijven verdiepen. Samen met mijn collega’s kijken we ook wat er beter kan en hoe we processen steeds verder kunnen optimaliseren. Ik vind het mooi om van elkaars ideeën en ervaring te leren.

Rondleiding
Lijkt het je leuk om een rondleiding te krijgen door ons veelzijdige bedrijf en te ervaren wat ons machinepark kan? Meld je aan bij Jolanda Bronsvoort (jbronsvoort@degrootvroomshoop.nl) voor een rondleiding met vrienden, familie of relaties.

Ontwerp en realisatie: Catapult creëert