Solliciteer in
1 minuut

‘Betrokken bij organisatie en collega’s’

Hennie, allround werkplaatstimmerman

Ik werk al 27 jaar als allround werkplaatstimmerman bij De Groot Vroomshoop. Waarom ik me verkiesbaar heb gesteld voor de Ondernemingsraad (OR)? Tja, *lacht*. Mijn voorganger, Jan Ribberink, was lang lid van de OR en wilde stoppen. Ik sta erom bekend dat ik wel eens tegen dingen aanschop binnen het bedrijf. Daarom zei Jan tegen mij: als je je nu verkiesbaar stelt, kun je actief meedenken over zaken die binnen De Groot spelen. Ik zag daar wel wat in en stelde mij verkiesbaar.

De OR is een inspraak- en medezeggenschapsorgaan binnen een bedrijf. We vertegenwoordigen belangen van werknemers en zorgen ervoor dat we deze niet vergeten in organisatiebesluiten. We vergaderen een aantal keer per jaar over onderwerpen zoals ontwikkelingen, innovatie, het personeel, cijfers en commercie. In de OR zitten verschillende medewerkers van onze werkmaatschappijen (Houtbouw, Gelijmde Houtconstructies en Bouwsystemen). Zowel medewerkers van productie als van kantoor. Een gemêleerd gezelschap.

Nu ik een aantal jaren lid ben van de OR, zie ik dat het belangrijk is dat het personeel vertegenwoordigd wordt. We zorgen er samen met directie voor dat zaken binnen de organisatie goed gaan. De bijeenkomsten zijn leuk en verlopen plezierig. Natuurlijk zijn er altijd punten voor verbetering te noemen. Ik vind het belangrijk dat iedereen betrokken is en aangehaakt blijft. Ik wil daarom de OR nog beter op de kaart zetten. Binnenkort gaan we met de hele OR op cursus!

Ontwerp en realisatie: Catapult creëert