Solliciteer in
1 minuut

‘Alle gebouwen in eigen beheer’

Ik werk ruim 30 jaar bij De Groot Vroomshoop en werkelijk: geen dag is hetzelfde! Het grootste deel van mijn tijd besteed ik aan gebouwenbeheer. We hebben een bedrijventerrein van maar liefst 9 hectare met kantoorgebouwen en productiehallen en alles heeft onderhoud nodig. In de basis zorg ik ervoor dat mijn collega’s alles hebben om hun werk goed en veilig te kunnen doen. Ik stel ook de onderhouds-, keurings- en inspectiecontracten op. Zelden vind je me op een vaste plek. Ik ben vaak overal en nergens op ons terrein. Contacten onderhoud ik met interne en externe klanten. Intern zijn dat de collega’s, extern de dienstverlenende partners zoals bijvoorbeeld installatiebureaus, het schoonmaakbedrijf, de bewaking, energiebedrijven, et cetera. Mijn netwerk is in al die jaren flink gegroeid en daar maken mijn collega’s en ik volop gebruik van.

Prioriteiten stellen en snel schakelen
Ik houd van de afwisseling. Mijn werk probeer ik te plannen, maar vaak is het de waan van de dag die regeert. Een storing, onveilige situatie of een lekkage moeten natuurlijk met spoed opgelost worden, zodat ons werk er niet onder lijdt. Waar nodig moet ik externe partijen inschakelen om situaties op te lossen. Mijn vak vereist flexibiliteit. Je moet prioriteiten kunnen stellen en snel schakelen. Momenteel moeten we alles op alles zetten om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Veel collega’s werken thuis, maar het productiewerk moet natuurlijk ter plaatse doorgaan. Een van de maatregelen is dat onze gebouwen en hallen frequenter gereinigd worden. Dat is een taak die dan bij mij wordt neergelegd om te organiseren. In mijn werk ervaar ik de ruimte om mijn werk naar eigen inzicht te doen, binnen de gestelde kaders natuurlijk. Dat is prettig.

Aanspreekpunt nieuwbouw
We bouwen een nieuwe hal waar straks het volledige productieproces van de houten bergingen gaat plaatsvinden. De hal heeft een oppervlak van bijna 7.000 m². Wie ons bezoekt, kan er bijna niet omheen. Ik vind het een fantastisch project. Toen we toestemming kregen, begon het bij mij pas echt te kriebelen. Je ziet het gebouw elk dag verder vorm krijgen. Momenteel ben ik het aanspreekpunt voor de nieuwbouw. Ik maak de contracten, zit besprekingen voor en leg ze vast, stuur bouwvergaderingen aan, onderhoud de contacten met alle betrokken partijen, waak over de planning en het budget en zie er in direct contact met onze KAM-coördinator op toe dat er veilig gewerkt wordt.

Duurzame oplossingen
Sinds kort is er een Solarcarport op de bezoekersparkeerplaats van ons hoofdkantoor. Op het dak zijn zonnepanelen geïntegreerd. Bezoekers en collega’s kunnen hun elektrische auto’s aan de laadpalen opladen. Op de daken van onze hallen komen dit jaar duizenden zonnepanelen te liggen. Een energiebedrijf huurt de daken van ons voor een periode van 15 jaar. De stroom wordt opgewekt en teruggeleverd aan het openbaar stroomnetwerk. Ons afvalhout laten we afvoeren naar een bedrijf dat er houtpellets van maakt. Deze pellets gebruiken wij weer om onze hallen mee te verwarmen. Deze duurzame voorzieningen zijn goed voor het milieu, verhogen het comfort in de hallen aanzienlijk en bieden financieel ook nog eens voordelen.

Kennisdelen
De Groot Vroomshoop is actief lid van de Industriële Kring Vroomshoop en omstreken (IKVO), een netwerkorganisatie met ongeveer 50 deelnemende bedrijven. De IKVO zorgt onder andere voor bundeling van krachten om te komen tot een inkoopvoordeel voor de leden. Een ander doel is uitwisseling van ervaringen en specialistische kennis over relevante onderwerpen. In verschillende commissies deel ik namens ons bedrijf kennis over afvalverwerking, energie-inkoop, kantoorartikelen en bewaking.

Als ik niet aan het werk ben
Ik ben een voetballiefhebber. FC Twente is mijn club. Op dit moment ligt de competitie stil, maar mijn club presteerde even minder. Veel tijd besteed ik aan koikarpers in de vijver in mijn tuin. Ik geniet van mijn twee kleinkinderen. Er is een derde op komst, daar kijk ik naar uit!

Ontwerp en realisatie: Catapult creëert