Solliciteer in
1 minuut

Afstuderen bij De Groot Vroomshoop

Voor de afronding van mijn studie Technische Bedrijfskunde was ik op zoek naar een afstudeerbedrijf. Vroeger reed ik wel eens langs het kantoor van De Groot Vroomshoop. De uitstraling van de buitenkant van het bedrijf sprak me toen al aan. Ik heb zelf initiatief genomen, solliciteerde en werd uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met Janny (HR-manager) en Michiel (Adjunct-directeur). Ik kreeg een uitdagende afstudeeropdracht en startte de laatste fase van mijn opleiding.

De afgelopen 18 weken deed ik onderzoek naar real-time procesbeheersing van de productie van bergingen. Een gedeelte van mijn onderzoek en advies is al geïmplementeerd in de nieuwe bergingenhal. Hoe mooi is dat? Zo wordt er belijning op de productievloer aangebracht om meer overzicht, structuur en veiligheid in de fabriek te krijgen. Hiermee beogen we efficiëntere logistieke stromen in de fabriek te realiseren, waardoor het werken een stukje gemakkelijker wordt.

Onderdeel van het onderzoek was ook een analyse van mogelijke toepassing van RFID-chips. Met RFID-chips kun je een unieke QR-code aan een bouwelement toekennen die je altijd en overal kunt uitlezen met bijvoorbeeld je telefoon. Het is mogelijk RFID toe te passen, wat vele voordelen met zich meebrengt. Je kunt bijvoorbeeld het proces beter volgen waardoor onder andere de urennorm zich ontwikkelt en daardoor meer overeenkomt met de realiteit. Daarnaast biedt het ook mogelijkheden voor de aansturing. De medewerkers in de productie kunnen bijvoorbeeld tijdig geïnformeerd worden over een volgende productieorder of projectinformatie. Een extern voordeel is dat klanten altijd productinformatie kunnen oproepen met hun eigen smartphone. De klant wordt hiermee ontzorgd zonder dat de interne organisatie hierdoor belast wordt. Het hoofddoel is om extreme pieken en dalen in de productie te voorkomen en de werkdruk beter in balans te krijgen.

Overall heeft het onderzoek nieuwe inzichten gegeven in de wijze van procesaansturing, uitvoering en monitoring. Mijn onderzoek was niet mogelijk geweest zonder de collega’s. Dank voor jullie openheid, inzet en de fijne samenwerking. Ik heb het afstuderen bij De Groot Vroomshoop als leerzaam en prettig ervaren. Dit komt met name door de fijne werksfeer en de samenwerking met collega’s die mijn afstudeerperiode tot een leuke, maar zeker ook leerzame tijd hebben gemaakt. Ik blijf in ieder geval tot aan de bouwvak werkzaam bij De Groot Vroomshoop om de verhuizing te begeleiden en enkele implementaties te realiseren.

Ontwerp en realisatie: Catapult creëert