Solliciteer in
1 minuut

Gezond op je werk

Gezond op kantoor
Ziekteverzuim en verloop zijn merkbaar minder sinds we samen stappen maken met gezond werken. Met een bijeenkomst ‘Gezond op kantoor’ trapten we deze zomer af met een eigen bedrijfsarts en fysiotherapeut op de werkvloer. Om gezond te werken is het van belang te weten hoe jouw lijf eigenlijk werkt. Na een korte anatomieles, kregen we advies over een gezonde werkhouding en voldoende beweging onder werktijd. Benieuwd? Er zijn regelmatig inloopspreekuren op kantoor.

Een korte kennismaking:

Jacob-Zwier

Jacob Zwier, bedrijfsarts
Ik ben als bedrijfsarts actief in de detailhandel, productiebedrijven, logistieke bedrijven, zorginstellingen, pay-rolling, schoonmaakbedrijven en bouwbedrijven. Zodoende heb ik met uiteenlopende situaties, producten en dus werkwijzen te maken. Ervaringen die ik weer gebruik bij andere bedrijven. Als bedrijfsarts ben je, mede door de wetgeving, veel bezig met verzuimbegeleiding. Ik ga uit van mogelijkheden van de mensen en niet zo zeer van wat zij niet meer kunnen. Vaak lukt het om (deels) te blijven werken, eventueel in een aangepaste functie. Dat helpt bij het herstel en ook bij het verbonden blijven met collega’s. Verder adviseer ik over arbeidsomstandigheden in de breedste zin van het woord en houd ik open spreekuren. Ook wie niet ziek is, mag langskomen voor een goed gesprek. Ik werk nauw samen met andere specialisten zoals een arbeids- en organisatiedeskundige, veiligheidsdeskundige, arbeidshygiënist, psycholoog, mediator en fysiotherapeut.

Tom-Karperien

Tom Karperien, fysiotherapeut
Binnen onze praktijken houden we ons bezig met fysiotherapie in de breedste zin van het woord. We zijn met 12 therapeuten die ieder hun eigen specialisme hebben om zo een breed scala aan klachten te kunnen behandelen, zowel individueel als in groepsverband. Dat doen we niet alleen in onze praktijken, maar ook bij bedrijven zoals De Groot Vroomshoop. We geven trainingen met als doel gezonder op de werkplek te kunnen functioneren en verzuim te voorkomen. We verzorgen spreekuren op de werkvloer en hebben antwoorden op vragen over gezondheid en klachten in het bewegingsapparaat.

 

Vers fruit
Om te benadrukken dat vitaliteit van collega’s en bezoekers ons aan het hart gaat, hebben we elke week vers fruit op verschillende plekken in ons bedrijf. Collega’s maken er dankbaar gebruik van en ook bezoekers pikken vaak een appeltje mee. Dit is een motiverende en kleine stap naar een gezonde(re) levensstijl.